KRISTIANSAND: — Boligprisene falt 4 prosent i Kristiansand og 5 prosent på Sørlandet sammenlignet med forrige måned, sier Sigbjørn Dvergsnes, leder i Sørlandets Eiendomsmeglerforening, til fvn.no. På landsbasis faller prisene 4,2 prosent.

Statistikken er basert på omsetningstall fra de fleste eiendomsmeglerforetak i Norge, og inneholder tall fra salg av både brukte og nye boliger.

— Det er i grunnen ikke så overraskende. Det er vanlig at prisene faller mot slutten av året. Det er dessuten veldig mange boliger til salgs, og uro i finansmarkedet, sier Dvergsnes.

Men boligprisene i Agderfylkene har imidlertid ikke falt mye i forhold til resten av landet. Ser en på oktober 2007 er landsgjennomsnittet på boligpriser 7,2 prosent lavere nå, mens prisene har steget med 3 prosent i Agder.

— Det er kun i Agder og Rogaland at prisene er høyere enn i fjor på samme tidspunkt, sier Dvergsnes.

På ett år er det blitt mer enn dobbelt så mange boliger til salgs i Kristiansand. På landsbasis er økningen 30 prosent.

Fredag i forrige uke var det 590 boliger til salgs i Kristiansand, mot 285 for et år siden og 180 for to år siden. Det fremgår av nettstedet www.gratismegler.no, som henter data fra www.finn.no og oppdateres hver natt.