EVJE OG HORNNES: — Det å gjøre hærverk på en kirkegård er jo en avskylig ting å gjøre, sier kirkeverge Sjur Høgetveit til fvn.no.

Det var fredag i forrige uke at hærverket ble oppdaget. Kirkevergen mener derfor at hærverket mest sannsynlig har skjedd natt til fredag. Ifølge Høgetveit hadde pøblene blant annet knust engler og knekt gravlykter.

— Det å ødelegge gravminner til folk er en fæl ting å gjøre, sier han oppgitt.

De skal også ha gått løs på toalettet på kirkegården. Her skal de blant annet ha røsket ned ting fra veggene.

STENGT: Toalettet på kirkegården er nå stengt. FOTO: Hornnes Kirkeråd

— Toalettbygget har alltid pleid å stå åpent slik at besøkende kan benytte seg av det, men nå må vi stenge det av til vi har fått fikset det. Nå ser det jo ikke ut. Jeg sier ikke at vi kommer til å stenge det av for godt, men det er jo ikke greit når noe slikt skjer, sier kirkevergen.

Politiet fikk melding om hærverket i formiddag.

– Vi har hatt en patrulje på stedet for å finne ut av hvem som kan ha gjort dette, men har foreløpig ikke pågrepet noen, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til Agderposten.

Ifølge Høgetveit er det ikke første gang noen har gjort ugang på toalettene.

— Vi har sett noe tull på toalettene før, men ikke mye. Ikke noe som man kan kalle hærverk. Så jeg vet ikke om det er de samme som har vært på ferde nå. Vi må i hvert fall få stoppet dette før det blir skikkelig ille, fastslår han.