KRISTIANSAND: — Det har blitt så ille at beboere isolerer seg fordi de ikke tør å gå ut. Det skjer narkotikahandel, trusler, støy og tilgrising på fellesområdene, og dette skremmer eldre og andre beboere som ikke har noe med dette å gjøre, sier Kleppe.

Torsdag sendte han en interpellasjon til ordfører Per Sigurd Sørensen, hvor han ber kommunen ta en gjennomgang av beboer-sammensetningen i de kommunale boligene.

— Dette er en hastesak, vi har sett at denne miksen av beboere har hatt mer alvorlige utslag tidligere. Det kan i verste fall ende med dødsfall, sier Kleppe.

— Dette er i aller høyeste grad kommunens ansvar, det er tross alt kommunen som leier ut boligene. Nå må vi huske på at dette er hjemmet til beboerne, og i hjemmet skal man føle seg trygg, sier Kleppe.

Vil ikke ha ghettoer i Kristiansand

Mandag traff fvn.no ordfører Per Sigurd Sørensen på hans kontor, for å få en reaksjon på interpellasjonen fra Kleppe.

— Dette er et kjent problem som kommunen jobber med. Vi får stadig klager fra beboere i kommunale boliger, så dette må vi absolutt gjøre noe med.

I følge ordføreren er det alltid et problem å skulle bosette tidligere kriminelle.

— Ingen vil ha dem i sitt nabolag. Vi kan jo ikke lage egne ghettoer til dem, de må integreres i samfunnet.

Sørensen påpeker imidlertid at det er feil at de skal bo så tett på eldre og psykisk syke.

— Når folk ikke føler seg trygge er det noe galt, så her må det helt klart gjøres noe, sier Sørensen.

Hva slags konkrete tiltak som bør gjøres for å bedre situasjonen, har han ikke noe klart svar på, men ordføreren sier det kan bli aktuelt å flytte de som gjør klare lovbrudd.