ARENDAL: Om en uke møter to menn, henholdsvis 38 og 45 år, tiltalt for kidnapping og en utpressing av en 37-åring bosatt i Grimstad.

Det var natt til 10. juli i fjor at de to tiltalte skal ha oppsøkt 37-åringen i Grimstad. Mannen skal først ha blitt slått gjentatte ganger før han ble dratt ut i bagasjerommet til en ventende bil.

Etter at offeret var plassert i bagasjerommet ble han kjørt fra Grimstad til Arendal. Det skal han angivelig ha blitt slått med en biljard-lignende gjenstand. Deretter skal han ha blitt beskutt med luftgevær, og muligens med pil og bue.

Stripset og injisert

De to tiltalte skal, ifølge tiltalebeslutningen fra Statsadvokaten i Agder, ha tatt 37-åringen ut av bagasjerommet og lagt ham på en treningsbenk. For å holde ham på benken, ble han bundet med tau og stripset fast.

På benken skal mannen ha blitt liggende til neste morgen. Gjerningspersonene skal da ha satt en sprøyte med ukjent stoff i kroppen hans og kommet med gjentatte trusler om at kneskålene hans ville bli knust dersom politiet ble varslet.

Oppholdet i fangenskap tok slutt etter at de to tiltalte skal ha tatt offeret med til Sparebanken Sør på Fevik hvor han ble tvunget til å signere en giro for overføring av 40.000 kroner. Utpressingen ble imidlertid ikke fullbyrdet, da det ikke var dekning på offerets konto.

— Karakter av mishandling

Statsadvokaten mener at det foreligger skjerpende omstendigheter knyttet til saken.

"Skjerpende omstendigheter foreligger idet gjerningen ble begått av flere personer, var uprovosert og hadde karakter av mishandling", skriver statsadvokat Jostein Johannessen i tiltalebeslutningen.

De to tiltalte er foruten hendelsen natt til 10. juli tiltalt for en god del andre punkter. Ulovlig oppbevaring av våpen, hjemmebrenning, ulovlig oppbevaring av en slåsshanske og kjøring uten gyldig førerkort er noen av punktene.

Saken skal opp for Aust-Agder tingrett torsdag og fredag neste uke.