MANDAL: — Dette er politimessig den beste festivalen vi har hatt, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

Mer enn skalldyr

I løpet av Skalldyrfestivalen har Mandal vært fylt til randen av mange og feststemte mennesker.

— Klart at vi har hatt noen episoder som har endt med bøtelegging, men dette har vært bagateller, mener Gabrielsen.

Ekstrabemanning

Politistasjonssjefen har gjennom helga hatt ekstra mange politifolk i gatene. Langtidsplanlegging har muliggjort en uvanlig høy bemanning.

— Det var samtidig en klok beslutning å bruke en stor andel uniformerte folk, og tone ned bruk av sivile politifolk, mener Gabrielsen.

Politistasjonssjefen mener folkene hans har hatt god kontroll, og forteller også at man har mottatt god respons fra publikum. Sjefen har selv vært ute og patruljert blant folk.

— Jeg har fått flere tilbakemeldinger direkte til meg, og det er veldig ok, sier politistasjonssjef Gabrielsen.

Bortviste båtfolk

Lørdag kveld var Mandal sentrum fylt opp av berusede mennesker, og Gabrielsen innrømmer at ikke alt har vært rosenrødt - hele tiden.

— Det var blant annet tre-fire båter vi måtte bortvise fra området, hvor folkene om bord spilte musikk og festet på en måte som ikke var forenelig med festivalen, sier Gabrielsen.

Søndag kveld synes han likevel det er fint å være politisjef i Mandal.

— Det er veldig gøy for oss å kunne si at det har vært en flott festival, sier Gabrielsen.

FORNØYD: Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef i Mandal synes Skalldyrfestivalen har forløpt bra sett med politiøyne. Foto: Jarle R. Martinsen. (Arkiv.) Operasjonssentralen bekrefter

Bård Austad, en av flere operasjonsledere i politidistriktet som har vært på vakt i løpet av helga, bekrefter det samme inntrykket.

— Vi har ikke hatt store problemer, sier Austad til fvn.no.