VENNESLA: — Jenta kantret, falt av sykkelen og traff en stolpe. Det er foreløpig for tidlig å konkludere med hva årsaken til ulykken er, sier lensmann Arne Sundvoll i Vennesla og Iveland lensmannskontor, til fvn.no.

Ulykken skjedde på Venneslaveien like før 16.50 onsdag. Kjøreforholdene var gode da ulykken inntraff og politiet etterforsker hendelsen som en tragisk ulykke, hvor en ung person mistet livet.

Ikke høy fart

— Vi kan være tydelig på at ingenting tyder på at hun kjørte i høy fart eller var uforsiktig, sier Sundvoll i politiet.

Politiet skal nå undersøke om lettmotorsykkelen kan ha havnet utenfor veikanten.

— Det er en kant langs veien, men om lettmotorsykkelen havnet utenfor kanten før eller etter ulykken vet vi ikke enda. Hva som egentlig forårsaket ulykken får vi kanskje aldri vite, sier han.

I dag skal politiet avhøre sentrale vitner som observerte 16-åringen like før ulykken. Utover vitneavhør i dag avventer politiet de tekniske rapportene fra Biltilsynet, som kontrollerte veibanen, og av lettmotorsykkelen. Bilister som har observert jenta på sykkelen skal ifølge lensmannen ha sett jenta kjøre pent og rolig på veien.

Kjørte med tvillingsøsteren

16-åringen kjørte sammen med sin egen tvillingsøster da ulykken skjedde. Hun var dermed den første på stedet etter at ulykken skjedde. I går kveld fikk familien krisehjelp av helsepersonell og prest i Vennesla.

— Den videregående skolen i Vennesla, hvor jenta var elev, har begynt å se på hva de skal gjøre, sier Sundvoll.

Onsdag kveld ble kirken i Vennesla åpnet opp, og kommunens kriseteam er satt i sving for å hjelpe folk som trenger det.

— Vi har fokus på familien og de bestemmer hva som nå skal skje, sier Karin Bremnes i kriseteamet i Vennesla kommune, til fvn.no.