KRISTIANSAND: – Til tross for at søkermassen har økt fra i fjor, har vi færre som står i kø for å få barnehageplass. Vi har 93 prosent dekning, sier en fornøyd Nina G. Reinhardt, barnehagedirektør i Kristiansand.

Totalt er det nå 4935 barn som har barnehageplass i Kristiansand. Det er ennå 58 som ikke har fått plass, men Reinhardt mener de skal klare å løse det i løpet av høsten.

— Innen nyttår satser vi på at alle som ønsker det, skal få barnehageplass. Erfaring viser at det blir ledighet utover høsten.

Ny barnehageutbygging

Barnehagedirektøren forteller videre at det er flere større kommunale barnehager under utbygging, og hun mener kommunen ligger veldig godt an.

— Det vil stå en barnehage klar på Kartheia allerede neste høst, og i tillegg er et par private barnehager snart ferdig utbygget på Flekkerøya og i Torridalen.

I Audnedal har de nettopp fått ny barnehage, og kommunalleder i kommunen, Svein Hansen, kan skilte med full barnehagedekning og ledig kapasitet

— Kjenner du noen som trenger barnehageplass, så er det bare å sende dem opp til Audnedal, sier Hansen, som forøvrig merker en økning i antall søkere.

I Farsund er de minst like fornøyd.

— Her får du barnehageplass på dagen om du vil. Vi har full dekning, og ledige plasser, sier Karin Tregde, enhetsleder for barnehagene i kommunen.

God dekning i hele fylket

Og listen fortsetter: Sirdal, Åseral, Hægebostad, Marnardal, Lindesnes og Kvinesdal har alle full dekning og ledig kapasitet. Flekkefjord har noen få på venteliste, men forventer at det vil løse seg.

— Det er ni på ventelisten, men de har søkt etter fristen, og vi regner med å kunne tilby dem plasser fortløpende, sier barnehagekoordinator Anne-Lise Aagedal, som bekrefter at søkertallet har økt fra i fjor.

Vår nabo i øst, Lillesand, er i lignende situasjon som Flekkefjord.

— Det er 12 som venter på plass, men de søkte etter fristen. Vi har i tillegg hatt flere søkere i år, understreker Kari Johanne Henriksen, barnehagekonsulent i kommunen.

Songdalen er eneste kommune som ikke tør garantere noe.

— Det er ni på venteliste, og de risikerer å ikke få plass, forklarer Unni Olsen, rådgiver i kommunen.

I kommunene Lyngdal, Vennesla, Søgne, Mandal er personalet i barnehageetaten på ferie, og vi har derfor ingen tall derfra.