1. juni i fjor skal han blant annet ha slått henne flere ganger i ansiktet og andre steder på kroppen med knyttet neve, sparket henne i ryggen og deretter kastet henne flere ganger i gulvet.

Som aktiv styrketreningutøver mente retten at 26-åringen var kjæresten fullstendig overlegen, og at volden hadde element av mishandling. Som en følge av voldshandlinger fikk den unge kvinnen brudd i nesen, et stort gjennomgående kutt i underleppen, hevelse i halsen, et blått øye og flere merker og sår på kroppen. Hun fikk også slått løs 10 tenner.

Foranledningen for voldshandlingene den ene gangen var at 26-åringen som var sterkt beruset, var sjalu og sur på kjæresten fordi han ikke fikk lov til å lese meldingene på mobiltelefonen hennes.

26-åringen ble også dømt til å betale offeret 40.000 kroner i oppreisingserstatning og ytterligere 3374 kroner i erstatning for utgifter til legebesøk og behandling.

Lister tingrett fant også 26-åringen skyldig i å ha truet vakter og andre gjester på et utested i Farsund, samt å være besittelse av mindre mengder amfetamin.