— Det er brettseiling som er idretten, også sykler jeg og går litt på ski innimellom. Det er ikke tull en gang, sier Bent Inge Bakke.

Trebarnsfaren fra Søgne jobber fullt som tømrer — og har denne sesongen begynt å gå styggfort på ski. I alle fall i lokal målestokk. Før helgens Sesilåmi, sesongens store mål, står han med to seirer, blant annet i Trollrennet, og en tredjeplass i kretsrenn, foruten en andreplass i Vardeløpet og en fjerdeplass i Høvringen. Før han i Sirdal Skimaraton for halvannen uke siden slo til med en andreplass bare slått av Audun Laugaland, som var svært nær ved å vinne Vasaloppet i fjor.

Audun Laugaland: - Imponert

— Det var utrolig moro å holde følge med Laugaland i 13 km. Og så får jeg leve med at da han satte trøkk på stakingen, så var jeg sjanseløs. Men så slo jeg Torgeir Nevland, og det har jeg aldri gjort før, sier 38-åringen stolt og sikter til rogalendingen som har vært topp fem i Sesilåmi en rekke ganger.

— Jeg hadde aldri hørt om ham før, og ble imponert. Særlig i motbakker var han veldig sterk. Jeg brøytet mye i snøværet slik at avstanden ikke ble så stor, men han slo ganske sterke løpere, sier Laugaland.

— Hva er hemmeligheten bak fremgangen din, Bakke?

— Etter at jeg ble frisk fra sykdommen som tvang meg til å stå over Søgne Moroton i november, har jeg klart å holde meg frisk og trent veldig bra. Noen vil sikkert kritisere meg for å trene litt for hardt, men i og med at jeg har så mye trening i kroppen gjennom mange år, så tåler jeg det, sier sprekingen.

Trente 400 timer i fjor

Han bokførte 55 timer trening i desember, og totalt 400 timer i fjor.

— Da tror jeg ikke at jeg lurer noen. Det vil si, så har jeg en del timer seiling utenom da, sier Bakke.

Bent Inge Bakke er norgesmester i brettseiling fra 2012, og forteller at det er som er hovedidretten hans. Foto: Privat

Han vant både norgescupen sammenlagt og NM i 2012.— Det er i brettseiling jeg hevder meg best. Der synes jeg det er veldig gøy å konkurrere på et visst nivå, men jeg har nok større talent for kondisjonsidretter, sier sørlendingen, som ofte reiser til Danmark hvor konkurransen er sterkere.

— Hvordan får du tid til alt dette?

— Jeg går veldig lite på Sørlandssenteret, for å så det slik. Men jeg har ei tålmodig kone, og dessuten har jeg aktive barn som jeg kan dele interessen med. Men det jeg kanskje er best til er å finne tid til å trene. Jeg har aldri vært noe stort talent, men jeg er flink til å trene, sier Bakke, som også gjennom flere år satset på sykling.

Bent Inge Bakke er så heldig at han deler skiinteressen med sønnen Marius, som også hevder seg i toppen i ulike kretsrenn på Sørlandet i klasse 14 år. Foto: Privat

Som rytter i Sandnes og CK Sør deltok han i flere år i norgescupen, og har blant annet to pallplasseringer i tempo. Denne hobbyen har han også gjenopptatt, og i fjor rasket han med seg flere pallplasseringer i ulike grusritt på Agder og i Rogaland og satte løyperekord i Otrarittet.— Hvordan orker du å holde koken?

— Jeg synes det er utrolig gøy å konkurrere. Jeg gjør ikke dette for å holde meg i form, men for å konkurrere. Før tålte jeg ikke å tape, men det gjør meg ikke noe lenger. Det vil si, da må jeg bare trene mer...

Lørdag går han Sesilåmi.

— I fjor var jeg sjanseløs uten zero-ski, men i år skal de få det, fastslår friskusen Bent Inge Bakke foran kraftprøven på 52 km fra Setesdal til Sirdal.