— Vi er enige om de viktigste politiske sakene. Men så er det disse posisjonene da, sier Torfinn Kleivset (KrF).

KrF-eren er en ettertraktet mannfra både borgerlig og ikke-borgerlig side etter valget.

Har sovet på det

Han er den som i praksis kan bestemme hvem som skal styre Søgne de neste fire årene, alt etter hvilken side partiet velger å støtte.

Selv om Arbeiderpartiet ble største parti med 26,8 prosent, er det langt fra sikkert at listetopp Astrid Hilde blir ordfører.

Både han og Kleivset har vært tydelige på at de begge ønsker seg rollen som ordfører i Søgneden neste fireårsperioden.

Tom Løchen ønsker å ta over ordførerposisjonen etter sine kvinnelige forgjengere i Høyre. Bak ham fra venstre er Åse Severinsen, Eli Løite og Anne Berit Andersen. Foto: Kjartan Bjelland

— Da forhandlingene ble avsluttet tirsdag, ble vi enige om å sove på det vi kom fram til, og møtes igjen i kveld, sier Tom Løchen.- Befolkningen i Søgne har stemt fram et borgerlig flertall, og i respekt for dem gjør vi det vi kan for å skape et styringsdyktig Søgne, sier Kleivset.

— Du vil gjerne bli ordfører selv?

— Vi er i forhandlinger, svarer Kleivset, og avviser spørsmålet.

— Vi har ikke snakket om posisjoner ennå, det gjør vi i kveld, sier han.

Møtes klokka 18

De som møtes til forhandlinger, er representanter fra Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Til sammen har de 14 av 27 representanter i det nye kommunestyret.

I løpet av forhandlingene er de i telefonkontakt med Senterpartiet og Venstre, som har henholdsvis en og to representanter hver.

Hvis alle disse samler seg i en borgerlig blokk, vil den ikke-borgerlige siden, bestående av Arbeiderpartiet, SV og MDG, utgjøre et klart mindretall med sine i alt ti representanter.

Selv om Arbeiderpartiet ble største parti og Astrid Hilde fikk flest personstemmer av alle under valget, er hun et stykke unna å innta ordførerposisjonen i Søgne. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Astrid Hilde har sagt at hun håper KrF også vil høre med dem før de bestemmer seg for hvilken side de går til. På spørsmål om KrF også vil snakke med Ap, svarer Kleivset at de forhandler med Høyre og Frp først og at de fortsatt er i forhandlinger.

Så langt har samtalene om den politiske plattformen ført til at Høyre, Frp og KrF er enige om områder som tidlig innsats, næringspolitikk og styrking av svake grupper.