Lange køer setter ikke stemning for russen på vei til Kongeparken i Stavanger. Foto: Privat
Lange køer setter ikke stemning for russen på vei til Kongeparken i Stavanger. Foto: Privat

— Vi kom oss avgårde klokka 07.00 i dag morges, og har kommet helt fram. Det gjorde ikke noen av vennene våre som vi møtte på veien. De måtte stoppe, ta bussen hjem, for så å ta toget opp igjen senere, sier gladjenta Cathrine Lia.

Det er ikke uvanlig at flere russebiler ikke kommer seg til Kongeparken. Alle landets trafikkstasjoner har hatt tilbud om sjekk av russebilene gratis i forkant av russetiden, samt at de blir sjekket av og til. Dette er helt frivillig, og man får ikke oblat om man ikke tar denne sjekke. Har man oblat vil senere kontroller gå raskere unna.

— Vi har heldigvis kommet oss greit fram, og vi har hatt mange pauser, med mat, også har vi hilst på mange andre russ som har stanset, sier Lia.

Lange køer

På vei inn til Stavanger opplevde jentene i bilen «Pussy Max 2014» lange køer som gikk sakte, og det stoppet ikke der.

— Vi har stått i kø i ca. en halvtime for å komme oss inn i parken nå, og vi er ikke halvveis engang. Det er mange biler og mye folk her, men vi er nok noen av de siste, forteller en like glad Lia.

Hun kan fortelle om god stemning, folk som løper langs bilene, sitter på tak, hører på musikk og prater sammen, og beskriver det som god stemning i køen.

— Det gjør ingenting å stå i kø når det er sånn som nå, bekrefter Lia.

- Dette blir kjempegøy

Jentene fra Kristiansand gleder seg mest til alle konsertene de skal delta på, og det å kunne møte så mange andre russ på samme sted.

— Vi skal bare kose oss, være med alle fra Kristiansand og alle andre russ. Dette blir kjempegøy, sier hun.

I bilen er det åtte jenter, Cathrine Lia, Ingrid Bie Dyrnes, Marte Brandsrud, Kristina Marum, Malin Thorsen, Malin Celine Grosvold, Sanna Ertresvåg og Tonje Myhra.