— En kunde har forsøkt å betale med en falsk 1000-lapp på McDonalds, forteller Miriam Stausland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Klokka 20.05 lørdag fikk politiet telefon fra personalet ved McDonalds i Arendal, som kunne opplyse at de hadde fått inn en falsk tusenlapp.

En person forsøkte å betale med en seddelen, men stakk av fra stedet da betalingen ikke lyktes. En patrulje rykket ut til restauranten, og kunne fastslå at pengeseddelen var falsk.

Jakter på person

Lørdag kveld har politiet sikret seg videobevis fra McDonalds-restauranten. En person skal være fanget opp ved hjelp av videoovervåking, og politiet jakter nå på vedkommende.

— Det er sendt ut beskrivelse av personen til patruljene våre, opplyser Stausland.

Flere falske sedler i omløp

Ifølge politiet ble det denne uka identifisert en falsk pengeseddel på Clas Ohlson på Amfi Arena i Arendal.

— Jeg kan bekrefte at det ble oppdaget en falsk 500-lapp på Clas Ohlsson mandag, opplyser politiførstebetjent Svein Otto Halvorsen, vaktleder ved Arendal politistasjon.

Saken etterforskes, og politiet skal ha tips og spor å jobbe med.

Falske sedler i Telemark

Også i Telemark har falske sedler vært i omløp lørdag.

— Klokka 17 fikk vi melding om at en person betalte med en falsk seddel. Politiet var nær ved å pågripe vedkommende, men ikke nær nok, forteller Arne Tollehaugen, operasjonsleder ved Telemark politidistrikt.

En mann betalte med en 1000-lapp på Jafs i Storgata i Porsgrunn, og fikk vekslepenger tilbake. Den samme mannen skal også ha betalt med en 1000-lapp på en Rimi butikk lørdag.

- Kan være en sammenheng

Sedlene er beslaglaglagt, og politiet etterforsker saken. Politiet i Telemark har sikret seg videobevis av en mann som skal ha hatt på seg ei arbeidsjakke med refleks, hettegenser, briller og skjegg.

— Sakene i Telemark kan jo ha en sammenheng med sakene på Sørlandet, uten at vi kan avkrefte eller bekrefte det, påpeker Tollehaugen.

- Sjekk sedlene nøye

Svein Otto Halvorsen, vaktleder ved Arendal politistasjon, oppfordrer folk til å sjekke pengesedlene sine nøye.

— Hvis man følger godt med, skal det være mulig å avdekke om seddelen er falsk, sier han.

Politiførstebetjenten ber folk melde fra til politiet om de oppdager en falsk seddel.

— Vi trenger opplysninger om hvor og når seddelen ble mottatt, forklarer han.