— Tuber er helt urealistisk på Kjevik. Vi gleder oss over at vi får et nytt, funksjonelt og veldig greit bygg. Men tuber er uaktuelt hos oss, sier lufthavnsjef Thomas Langeland.

Ny terminal

Torsdag skrev Avinor og Kruse Smith kontrakten. Det store, lokale entrepenørselskapet får hovedarbeidet på ny utenlandsterminal til 100 millioner kroner. Bygget skal inneholde nytt bagasjeområde, nye serveringsområder og få fire nye gater og stå ferdig neste sommer.

- Ikke storflyplass

Men det blir altså ikke tuber hvor du kan gå tørrskodd fra terminalen til flyet.

— Vi er ikke en storflyplass. Vi bygger rimelig, for å øke kapasiteten og kvaliteten. Skal man ha tuber, må passasjerene gå ut til flyet fra andre etasje i bygget. Vi bygger terminal i første etasje, forklarer Langeland.

For lite plass

— Dessuten skal tuber ha lite helning. Derfor må de rekke langt ut. Vi hadde ikke hatt plass. Tuber ville betydd stor utbygging av området hvor flyene står parkert. Det ville blitt nye 100 millioner kroner, sier han.

Lufthavnsjefen mener tuber ikke er ønsket av flyselskapene heller.

— Det ville ført til høyere avgifter for dem, og det ønsker vi ikke i det viktige arbeidet med å få større aktivitet på flyplassen, sier han.