— Dette går bra. Han er en passe medium størrelse ordfører, sa den profesjonelle skateren, Henning Braaten, før stuntet.

At Arvid Grundekjøn skulle bli hoppet over av Braaten på rullebrett, kom som en stor overraskelse på ham selv. Men han lot seg ikke skremme, og takket for komplimentet.

Slank og atletisk

— Jeg trodde du skulle si at du er vant til å hoppe over barn, og med en så slang og atletisk ordfører blir det litt av det samme. Ikke så store volum å hoppe over, sa en noe nervøs Arvid Grundekjøn, og ser bort på han som skal utføre hoppet. Men selv ville han ikke prøve seg på rullebrett.

— Å innlede påsken med å brekke begge bein og armer må jo være en drøm, var hans svar på det.

Flere holdt taler under Vision skateparks jubileumsfest. Foto: Anne Smith Lorentz

Braaten og ordføreren var en del av programmet til Vision skateparsks femårsjubileum fredag. Begge holdt en tale innledningsvis.

Burde krones

— Takk for at jeg får lov til å komme på bursdagen deres. Jeg er ekstremt imponert over nivået her. Jeg har skatet verden rundt, men sjeldent har jeg blitt så imponert på så kort tid som jeg ble her. Det betyr at denne hallen har en viktig funksjon, sa Henning Braaten.

Braaten skrøt også av ildsjelen Mike Troxel.

— Sånne folk er så viktige, og burde egentlig blitt kronet, sa han.

Ordføreren var også full av lovord.

Lettet ordfører

— Jeg er imponert, dere er skikkelig modige. Fra kommunen så må jeg si at det som skjer her er veldig bra for hele byen, at dere har fått dette miljøet, sa Grundekjøn.

Mike Toxel var i storform under hjertebarnet Vision skateparks bursdagsfest fredag. Mange barn og ungdommer var på plass for å feire parkens fem år lange historie. Foto: Anne Smith Lorentz

Så var det tid for ordføreren å legge seg langflat foran mange unge tilskuere som klappet og heiet det hele igang. Og hoppet gikk som det skulle, med god klaring.

— Jeg føler en viss lettelse. Det var ordenlig gøy. Jeg hadde forhørt meg litt, og han er kanskje landets beste skater, så jeg hadde ikke veldig høy puls, sa Grundekjøn.

Så var det duket for show med ungdommene i skateparken, og deretter jubileumskake og is.