— En bil har kollidert med et tog, på strekningen mellom Egersund og Helleland, meldte Rogaland politidistrikt på Twitter rundt klokka 18.30. Politiet opplyser at det ikke er noen personskader i forbindelse med hendelsen.

Kollisjonen skjedde under kryssing av en planovergang.

- Det lyste hvitt, ikke rødt

Aftenbladet.no snakket tirsdag kveld med sjåføren av bilen som var involvert i uhellet.

— Det lyste hvitt, ikke rødt, ved planovergangen, derfor kjørte jeg, sier han.

Mannen traff regiontoget da det passerte Sleveland. Hvis han hadde kjørt noen sekunder tidligere, hadde bilen havnet foran toget.

Jostein Sleveland er bror til bilføreren. Han forteller at de ofte har påpekt at det lyser hvitt når det egentlig skal lyse rødt.

— Nå håper jeg noen vil høre på oss. Denne planovergangen må sikres. Kanskje gjør denne ulykken at det kan skje noe i denne saken, sier Sleveland.

- Merket ikke noe

Fredrik Moss Iversen var passasjer på toget, og fortalte følgende til Aftenbladet mens toget sto ved planovergangen:

— Det opplyses fra konduktøren på høyttaleren at vi har kommet borti en bil. Vi merket ikke annet enn at toget plutselig kjørte litt saktere. Her er det rolig stemning og ingen dramatikk, sier han.

Toget forsinket

Det var toget fra Oslo S. til Stavanger som kolliderte med bilen.

— Om toget kjører videre, er avhengig av politiets arbeid på stedet. Vi får ikke kjørt videre før det er ryddet opp, sa Erik Lødding, kommunikasjonsrådgiver for NSB, til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Toget kjørte videre like over klokka 20.00, etter en forsinkelse på 113 minutter, ifølge NSB.