— De kommende ukene blir det veldig mildt i store deler av Agder. Den snøen som kom, har ingen sjanse i lavlandet, sier Vibeke Thyness, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Det varte ikke lenge før de snødekte gatene ble offer for regnværet langs kysten. Men den kjølige temperaturen vil holde seg det kommende døgnet.

— Blir det vått nå, vil det antagelig fryse på, så man bør være oppmerksom om man skal ut å kjøre, sier Thyness.

Natt til tirsdag var det kjølige temperaturer de fleste steder i landsdelen. I innlandet og fjellområdene våknet man flere steder til at gradestokken viste tosifrede minusgrader.

Ingen hvit jul

Men klarværet og snøen forsvinner like fort som det kom, i hvert fall i kystnære strøk.

— På onsdag blir det mildvær. Det starter smått og beskjedent, og nedbøren vil øke på utover ettermiddagen. Noen steder kan man oppleve at regnet fryser på bakken.

Og torsdag kommer mildværet for fullt.

— Nå ser det ut til at mildværet vil vare fram til jul. Om man ønsker seg hvit jul, må man opp i høyden, forteller meteorologen.

Seks grader julaften

Langtidsvarselet på yr.no viser at temperaturene vil komme opp mot 10 grader i Kristiansand neste uke. Frem mot julaften vil temperaturene synke noe, men det vil holde seg på plussiden.

På julaften ser det ut til at det blir seks varmgrader i Kristiansand, ifølge langtidsvarselet.

— I lavlandet blir det verken frost eller snø ved juletider. Her må man benytte hver eneste anledning, for den vinteren som kommer i år er virkelig ferskvare, sier Thyness.