Det dårlige været har satt E 39 på Sørlandet på den nasjonale dagsorden, sa storingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp). Foto: Tore André Baardsen

Det var stortingsrepresentant Åse Michaelsens (Frp) budskap til Sørlandstinget som fredag er samlet i Rådhuset i Kristiansand.— Veien har vært stengt og jeg har måttet kjøre langt inn i dalen, men det har jeg gjort med et smil om munnen, sa hun.

Grunnen er at det elendige været - kombinert med en voldsom trafikk av tunge kjøretøyer som havarerer i veikanten - har satt veistrekningen på den nasjonale dagsorden.

Drahjelp fra været

— Nå har vi gang på gang sett nyhetsinnslag om dette både på NRK og TV 2, og jeg har aldri fått så mange tilbakemeldinger om noen sak, sier Åse Michaelsen til Fædrelandsvennen.

— Været har satt saken på spissen, og den nasjonale oppmerksomheten hjelper oss til å få gjennomslag både i eget parti, og blant kolleger i andre partier, fortsetter hun.

Hun presser nå på for å få E 39 inn i det nye veiselskapet som skal stå for utbygging av store veiprosjekter i fremtiden.

- Kom med pengene!

Ordfører Johnny Greibesland (Sp) er imidlertid skeptisk til Åse Michaelsens rolle:

— Jeg fornemmer en ansvarsfraskrivelse her, sa han fra talerstolen.

— Du har lovet at vi skal få denne veien om ti år. Dere har finansministeren, dere har samferdselsministeren. Det er bare å komme med pengene!, sa han.

— Jeg driver ikke med ansvarsfraskrivelse. Løftet står fast, det er det ingen tvil om. Men det kreves at de nødvendige tingene blir gjort i kommunene. Alle kommuner må bidra, så skal jeg være pådriver for å få tingene på plass, sa Michaelsen.