Mandag ble det nye parkeringsregimet innført i Vennesla. 12.000 parkeringsskiver hadde i forkant blitt delt ut, eller sendt ut med posten, for å sikre at Venndølene skal parkere lovlig i sentrum.

Men det var åpenbart ikke nok.

Mange forsvant

— Vi trodde vi hadde tatt godt i, men det viser seg at mange av de 6000 p-skivene som ble sendt ut i Vennesla og omegn ikke kom fram, sier Kristin Nilsen, som er trafikkbetjent og konsulent på teknisk avdeling.

Nå må parkeringsskiven, som er utstyrt med en klokkeskive, ligge synlig i frontruta. Foto: Jarle R. Martinsen

Næringsrådgiver Torgeir Haugaa sier at flere parkeringsskiver nå er på vei.— Neste uke kommer 1000 nye, og så 2000 i ukene etterpå. Men vi må helt sikkert få enda flere inn etter hvert, sier han.

Kristin Nilsen og leder på teknisk, Arne Vatne, patruljerer nå hyppigere enn vanlig, og har funnet over 200 parkerte biler uten p-skive. Men denne første uka har det kun resultert i en vennlig påminnelse i stedet for 500 kroner i bot.

— Jeg er litt forstøkt over at så mange ikke har fått det med seg. Vi har informert godt, og delt ut gratis p-skiver, sier Nilsen.

— Men neste uke starter vi å skrive ut bøter, sier hun, og minner om at en håndskrevet lapp i ruta med parkeringstidspunktet også er tilstrekkelig.

Bedre

Hun og Haugaa er enige om at parkeringssituasjonen merkbart har blitt bedre.

— Det er mye bedre flyt. Men på heldagsparkeringen foran Røde Kors ser vi at det fylles opp tidlig av pendlere. Det vil bli bedre der når vi får den nye parkeringsplassen på Graslia, sier han.