— Hei på det positive. Tenk langsiktig, og Ikke skap urealistiske forventninger og ikke lov mer enn vi kan yte, sa Dahlen (63) i sin lille avslutningstale til bystyret.

Dahlen har vært en markert helse- og sosialdirektør, og aller mest kjent er han kanskje for begrepet «godt nok-omsorgen». Dahlen mener det offentlige må våge å si nei. Han mener den enkelte bruker må gjøre så mye som mulig selv, men være trygg på å få hjelp når hjelp trengs.

Ordfører Arvid Grundekjøn sa i sin tale at Dahlen går av i ære og at han har stått for effektiv og god drift.

— Du er en samarbeidets mann som alle har stor tillit til. En varm takk, sa ordføreren, før bystyret takket med stående applaus.

Kristiansand bruker over 1972 kroner mindre pr. innbygger enn snittkommunen i Norge på pleie- og omsorg. (170 millioner). Dahlen er stolt over at driften likevel er god.

Han forlater ei skute som følger draftet fra politikerne nesten til punkt og prikke. De siste ti årene har Dahlens sektor brukt 16,7 milliarder kroner. I samme tidsrom er avviket fra budsjett på tre millioner kroner!

— God styring, først og fremst av alle jeg har rundt meg, sa Dahlen, som 31. mai har sin siste arbeidsdag som helse- og sosialdirektør. Han fortsetter i en rådgiverrolle.