Plan- og miljøutvalget var samlet til kommunereform-debatt torsdag. Foto: Henrik Ihme

— Det er opplest og vedtatt at vi skal sammen med Iveland, men vi klarer oss like godt uten å slå oss sammen med en bitte liten kommune, sa varaordfører Berit Kittelsen (Ap) under plan- og økonomiutvalget torsdag.

— Vi er passe store, også geografisk, sa hun.

Store nok

Et samstemt plan- og økonomiutvalg mener nemlig at Vennesla klarer seg godt nok på egen hånd – og på ingen måte behøver å kikke seg rundt etter mulige partnere i en kommunal spleising.

Plan- og miljøutvalget var samlet til kommunereform-debatt torsdag. Foto: Henrik Ihme

Det var rådmann Svein Skisland som hadde invitert politikerne til kommunereform-debatt, nå som en kommunereform er på trappene. Han er opptatt av at kommunen ikke skal bli stående på sidelinjen, men må delta i prosessene og diskusjonene.Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) utfordret nylig sørlandskommunene til selv å definere hvilke utfordringer de har, og hvem de vil slå seg sammen med for å kunne takle fremtidens krav til tjenestetilbud.

Vennesla først

— Jeg opplever Sanner som at strukturen skal bestemme oppgavene, men det er jo motsatt. Vi må se på hva som tjener Vennesla, sa Berit Kittelsen.

Torhild Bransdal ønsker først og fremst en diskusjon om hvilke oppgaver kommunen skal ha.

— Vi må være kyniske og tenke på hva som tjener oss selv best. Sanner sier at reform er svaret, men hva er spørsmålet? Vi må stille riktig spørsmål, og ikke bli fanget i en flokkmentalitet.