Tveit Union Musikkorps under oppvisning på nedre torv. Synkront, flotte bevegelser og fin musikk er stikkordene. Foto: Thomas Hegna
Fabian Franco (15) har spilt i korps i fem år, og trives bedre enn noen gang. Han lærer noe nytt hver eneste dag. Foto: Thomas Hegna

— Jeg har spilt i fem år nå, og det like gøy hver dag fordi man alltid lærer noe nytt, smiler Franco til Fædrelandsvennen.

Nedre Torv var fullt av ivrige tilskuere som applauderte og jublet etter oppvisningen til drillkorpset.

— Dette er en veldig stor dag for oss. Vi har trent på drillen i nesten to måneder nå, for denne dagen. Etter jul startet vi og marsjere og øvde inn musikken til borgertoget.

Fabian Franco (15) har spilt i korps i fem år, og trives bedre enn noen gang. Han lærer noe nytt hver eneste dag. Foto: Thomas Hegna

Lang dag

Fabian Franco har hatt en lang dag, og den vil trolig bli mye lenger.

— Jeg startet kvart på syv i dag med oppvisning, så var det skoletog, drill på Kjevik, drill på Nedre Torv, borgertoget, og så er det tapto i kveld. Så det blir en lang dag, gliser den fornøyde musikanten.

Til en forandring fra fjoråret har været vært strålende i Kristiansand i dag. Solskinn, blå himmel og varme gjorde opplevelsen god for mange.

Trener mot regn og kulde

— Det er litt uvant, for vi trener egentlig mest for regn og kaldt vær, men vi skal ikke klage, det har vært en fin dag, sier Franco.

Mens folk spiste is, nøt musikken og koste seg, viste Tveit Union Musikkorps seg fra sin beste side, med en vellykket oppvisning. Du kan også høre dem spillen under tapto i kveld om du gikk glipp av det.