Beløpet skal ha blitt utbetalt over fem år, ifølge tiltalen signert politiadvokat Geir Magne Søfteland ved Agder politidistrikt, som har spesiell kompetanse på området. Saken kommer for retten 10. juni i år.

Bedrageri

Påtalemyndigheten mener mannen har gjort seg skyldig i grovt bedrageri, ettersom han har i uberettiget vinning har lurt ansatte i Nav tilbake i 2007 til å innvilge han uførepensjon.

— Bedrageriet anses som grovt, særlig fordi handlingen har voldt betydelig økonomisk skade og på grunn av beløpets størrelse, mener påtalemakten ved Søfteland.

Lang tid

Forholdet skal ha funnet sted i tidsrommet august 2007 til oktober 2012. — Mannen søkte og fikk innvilget 100 % uførepensjon fra NAV samtidig som han var i inntektsgivende arbeid og hadde høyere pensjonsgivende inntekt enn fribeløpet, står det i tiltalen.

— Han forledet ansatte i Nav til å utbetale uførepensjon, inkludert barne- og forsørgertillegg, med til sammen kr 968.496 han ikke hadde krav på, hvilket førte til tap eller fare for tap for Nav med tilsvarende beløp, heter det videre.

Det kan i rettssaken bli lagt ned påstand om erstatning til Nav for deres tap.