Ap-kvinnen tror målet er innen rekkevidde, selv om Bjørn A. Ropstad (KrF), med 16 år i ordførerstolen, er en formidabel motstander.

— Tid for forandring

— Vi merker det i kommunestyret. Vi er en del som ønsker nye tider og forandring, mens resten ønsker at det meste skal være som før. Nå er det på tide med forandring, sier Vennesland offensivt.

Hun er vokst opp som en av de nærmeste naboene til Ropstad og var ikke konfirmert en gang da han overtok som ordfører i 1999. Valglistene ble formelt klare 1. april. Seks partier stiller til valg i Evje og Hornnes. Spesielt i år er at Bygdelista ikke stiller opp. Dette «partiet» har én representant i kommunestyret i dag - og dermed øker spenningen.

Her er partilistene med alle navnene i Evje og Hornnes:

— Hva mener du med forandring?

— Evje og Hornnes trenger økt fokus på skole, oppvekst og helse. Vi har hatt mange nok år med ensidig fokus på næringsutvikling og teknisk etat, sier Vennesland.

Ap var et ordførerparti i Evje og Hornnes i mange år. Siste Ap-ordfører var Svein Tallaksen som satt åtte år fram til 1999. ## Trenger tre

Bjørn A. Ropstad tar gjenvalg for en femte periode og står øverst på KrF-lista. For Høyre stiller busselskap-eier Tom Roger Øydne. Tidligere rådmann i kommunen Jan A. Haagensen stiller på Venstres lite.

— Vi har seks mandater og Sp to i dagens kommunestyre. Vi trenger tre til for å få flertall. Kommunestyret er på 21 medlemmer. Det har jeg stor tro på at vi skal klare, sier Line K. Vennesland.

Ordfører Bjørn A. Ropstad svarer slik når vi spør om han sitter utrygt i stolen:

— Line er nabojenta. Hun er flink. Valget avgjør. Jeg har mer å utrette. For meg er næringsutvikling og utvikling i indre Agder fortsatt det viktigste. Det er grunnlaget for alt annet.