— Vi er på et høyere nivå nå enn vi noen gang har vært på dette tidspunktet og sterkere enn da vi avsluttet 2014-sesongen, sier sportslig leder i Vindbjart, Håvard Kenneth Olsen Karlsen.

Laget fra Vennesla hang lenge med i kampen om opprykk forrige sesong, men måtte gi tapt for Jerv. Ambisjonen for 2015 er å gjøre et nytt forsøk på 1. divisjonsspill.

Vindbjart har kun mistet Joachim Eriksen av de sentrale spillerne. Han har gått tilbake til Start etter utlånet. Victor Vindfjell (Pors) er hentet inn som en direkte erstatter.

— Han er en krysning mellom Daniel Aase og Joachim Eriksen, og kan bli en attraksjon, sier Karlsen.

Hans Robin Enoksen (t.v.) var på prøvespill i Stoke i fjor, sammen med Philip Aukland. I 2015 skal Søgne-gutten spille for Vindbjart.

Tony Vo (Pors), Erlend Buchner (Start 2) og Hans Robin Enoksen (Søgne) er spennende nykommere som kan få mye spilletid. Rasmus Repstad, som misset hele fjorårssesongen på grunn av skade, har også vist storform i sesongoppkjøringen. Søgne-gutten har scoret fem ganger på fire treningskamper og blir viktig dersom Øyvind Gausdal ikke blir kvitt skaden sin.

Vil kjempe i toppen

Arendal har sikret seg både Wilhelm Pepa og Sven Fredrik Stray fra Jerv. Foto: Steffen Stenersen

Mange spår at Arendal Fotball vil kunne kjempe om opprykket i 2015. Knut Tørum har blant annet sikret seg sterke lokale navn som Wilhelm Pepa (Jerv), Sven Fredrik Stray (Jerv), Kai Risholt (Fløy) og Dardan Dreshaj (Fram Larvik).— Vi har hentet inn noen spillere som virker til å ha gjort oss bedre, sier Tørum.

Arendal har blant annet slått Jerv 2-0 i sesongoppkjøringen.

— Målet til klubben er å rykke opp, uten at vi har noen voldsom tvangstrøye om at det skal skje i 2015. Jeg håper vi kan være med i toppen, sier den tidligere Start-treneren.

Mange utenlandsimporter

I Fløy er det et helt nytt trenerteam på plass i engelske Tommy Taylor (hovedtrener) og Morten Halvorsen (assistent). Klubben har hovedsakelig sett til utlandet når de skal forsterke i år.

— Lokalmarkedet har hardnet til etter at Jerv og Arendal kom oppover i divisjonene. Det er også naturlig å se på at annet marked, i og med at vi har en ny trener med et visst kjennskap til spillere, sier Dagfinn Grastveit, som er leder av seniorstyret.

Fløys to nye.jpg

Av spillere inn er det verdt å merke seg spissen Jonte Smith, som har landskamper for Bermuda. Han ble toppscorer i finske Kemi Kings under Taylor forrige sesong. Den engelske forsvareren Jordaan Brown (VPS Vaasa) er også ny fra Finland, mens den canadiske midtbanespilleren Jon Dollery (Kemi Kings) er på prøvespill i disse dager.Fløy har mistet sentrale spillere som Nils Petter Andersen og Christoffer Myhre til Jerv. I tillegg er spisstalentet Lasse Sigurdsen på vei til Start.

— Det er ikke noe nytt der. Klubben er fortsatt i forhandlinger med Start, sier Grastveit.

Den tidligere West Ham-spilleren Tommy Taylor har tatt over ansvaret i Fløy.

Taylor sa at han hadde et mål om å føre Fløy til 1. divisjon da han ble presentert som ny trener i begynnelsen av januar. Det uttalte målet blir klart nærmere seriestart.

Mål om å overleve

Donn rykket opp til 2. divisjon etter å ha slått Tønsberg 2-1 på bortebane i siste serierunde i fjor.

— Vi er godt fornøyd med spillerne vi har fått inn, sier trener Kjetil Ruthford Pedersen.

Kjetil Ruthford Pedersen (t.v.) og Rolf Martin Skonhoft har hentet mange nye til Donn. Foto: HÅVARD KARLSEN

Andreas Hoppestad, som har trent mye med Start i vinter, er ny sisteskanse fra Pors. I forsvaret blir den tidligere Bryne-spilleren Marius Nilsen viktig, mens midtbanen er forsterket med Tore Kannelønning (Stord). Stortalentet Marius Harv, betegnet av Ruthford Pedersen, som kanskje det største kanttalentet på Sørlandet, blir også et nytt bekjentskap.Målet til Donn er å overleve i divisjonen i 2015. — Vi har møtt alle de tre divisjonskollegaene i treningskamper, og ser at vi absolutt har noe å bidra med i denne ligaen, sier Ruthford Pedersen.

Sørlandslagene spiller kommende sesong i 2. divisjon avd. 3. Seriestart er 18. april.