LILLESAND: — Dette er bare helt nydelig, fastslår Wenche Danielsen, etter å ha smakt på den nylagede bacalaoen. Jeg er her for tredje gang, og jeg kommer gjerne igjen, sier hun fornøyd.

Men hun var aldeles ikke alene om å kose seg med maten denne ettermiddagen. Flere hundre mennesker lot seg friste da Sjømannsforeningen serverte bacalao i bakgården på By- og Sjøfartsmuseet lørdag.

— Vi har økt mengden mat med ti prosent fra i fjor, kan primus motor av arrangementet Thorbjørn Andersen fortelle. Vi har kokt nesten 370 liter bacalao, og håper det skal holde til alle, sier han.

Bacalao er en spansk/portugisisk rett, men med norsk klippfisk.

— Vi får fisken levert fra Kristiansund, og det er god kvalitet, forteller Andersen. Retten består også av poteter, løk, tomater, olivenolje og krydder, alt kokt samme og servert uten tilbehør, sier han.

Når man så får servert god underholdning fra mannskoret Hermanos, samt Finn Bendiksen og Arne Sæther, må jo nytelsen sies å være fullkommen.