Mandal:

På grunn av at familien Pettersen har unnlatt å rette seg etter enstemmige vedtak i planutvalget, har utvalget gitt familien dagbøter som hadde rullet på seg opp mot 250.000 kroner.

Rettsforliket resulterte i at kommunen ikke kan kreve mer enn 30.000 kroner, men planutvalget har fått myndighet til å ettergi alt. Dessuten må Pettersen ha fjernet fire av åtte takvinduer i butikkbygget i Store Elvegate innen 1. mai.

— Kommunen burde ikke inngått forlik. Prinsipielt skulle hele kravet vært innfridd, sa Sven Tallaksen (Frp) og Jan G. Ask (H) i planutvalget i går. De to fryktet at alle som ble truet med dagmulkter, ikke så noen grunn til å bli skremt med den praksisen kommunen hadde valgt.

Sveinung Haaland, som leder teknisk forvaltning, uttalte i planutvalget at beløpet det ble oppnådd enighet om, var det meste kommunen kunne håpe på å få.

— Det kan vi knapt ta hensyn til. At kommunen har lagt seg flat for Pettersen, er ikke akseptabelt, sier de to som meddeler at et lignende forlik kan ende med mistillit mot ordføreren. Kommunen krever nå dagmulkter av Pettersen for ulovlig arbeid i bakgården.