KRISTIANSAND: Kongressenteret vil være på mellom 2500 og 3000 kvadratmeter og koste mellom 50 og 100 millioner. I dag torsdag blir planene for det nye kongressenteret presentert for byutviklingsstyret.

I disse planene er kongressenteret bygd i tilknytning til Radisson SAS Caledonien Hotel. På Caledonien er det allerede et kongressenter i andre etasje. Dette vil bli utvidet i retning parkeringsplassen og vil dermed bli liggende over parkeringsplassen og stå på søyler slik at tilgangen til Fiskebrygga ikke vil bli stengt.

Skissene for hvordan kongressenteret skal se ut er allerede klare, men de vil ikke bli offentliggjort før i dag. Det er arkitektfirmaet Jarmund/Vigsnæs AS som har laget skissen. Alternativene for lokalisering av et nytt kongressenter ble lagt fram i juli i år. Der var Caledonien et av alternativene. Dermed så eierne av hotellet muligheten til å utvikle Caledonien videre.

Pengene til å bygge senteret vil nemlig komme fra familiene Glastad og Mikalsen som i dag eier Caledonien. Ifølge Arne Mikalsen vil de to familiene eie hver sin halvpart av i det nye kongressenteret. Så vil eierandelene igjen være fordelt innad i de to familiene.

Selv har de startet planleggingen etter at de fikk vite at det var politisk interesse for kongressenter. Blant annet har byutviklingsstyrets leder Hans Otto Lund (H) ivret for senteret.

– Det er andre som har påpekt at det er behov for et kongressenter i Kristiansand. Vi har ikke gjort noen markedsundersøkelse i forkant, sier Arne Mikalsen, som vil være en av eierne i det nye selskapet.

De er avhengige av at Radisson SAS vil drive selve kongressenteret. De vil kun eie bygningen.