KRISTIANSAND: Ordføreren vil synes det er for galt at det er så få parkeringsplasser til motorsykler og mopeder i sentrum.

— Det er jo trist at det skal gå ut over 16- og 17-åringer som prøver å finne seg en plass i byen. Det er gjerne skoleelever som ikke har så god råd, sier Skisland.

I brevet nevner han at han har mottatt muntlige og skriftlige henvendelser som går på manglende tilrettelegging for parkering av mopeder og motorsykler.

Han nevner også hensynet til miljø og trafikkbelastning i sentrum som gode argumenter for å legge til rette for bruk med å tilby flere parkeringsplasser for motoriserte tohjulinger.

— Fire til seks bilplasser vil løse mye av problemene og håpet er at det skjer relativt raskt, skriver Skisland i brevet.

Styreleder i Parkeringsselskapet og SV-politiker Mona Drange var ikke klar over problemstillingen før den ble tatt opp i Fædrelandsvennen torsdag. Nå har hun også sendt brev, både til Raymond Solaas i Kristiansand Parkeringsselskap og Per Kjelsaas i Ingeniørvesenet. Hun vil vite hva slags løsninger som er gjennomførbare for å lette på parkeringstrykket for mopeder og motorsykler.

— Jeg har tro og håp på at dette går i orden relativt raskt, sier Drange.

Solaas kommer hjem fra ferie på mandag.