Det uvanlige innbruddet fant sted natt til lørdag ved Bua Vasketeria i Lillesand, melder Agderposten.

Han som trolig er hjernen bak den lite planlagte operasjonen, tok seg inn i vaskeriet med det målet for å øye å stikke av med pengene som lå i kassa. Vedkommende rev kassapparatet fra disken og tok seg opp i andre etasje for å demontere den.

Etter det som trolig ble en ganske lang stund, fikk han endelig åpnet den. Men der fant han ingenting annet enn ledninger og annen teknikk.

— Kassaapparatet vårt er todelt. En del står oppå benken, mens selve kassa er i benken. Luringen fikk derfor bare med seg kalkulatordelen av kassa vår. Skillemynten i kassa i benken så han aldri, sier innehaver Jonas Håbbesland til avisen.

Derfor lå boksen med alle pengene fremdeles i benken i første etasje.

Pågrepet av politiet

Hvorfor mannen ikke har forstått sammenhengen da han ikke fant pengene i kassa, kan man bare spekulere i. Men han har i hvert fall gitt opp pengejakten, da han uten suksess måtte klatre ut vinduet igjen.

Og der fikk han en varm velkomst av politiet, som stod på utsiden og ventet på ham.

— Det ser jo ut som om han var mest interessert i å se hvordan kassaapparatet vårt var bygd opp, skrattler Håbbesland.

I sterk kontrast til innbruddstyven, har Håbbesland nå bestemt seg for å gjøre noe smart. Fra nå av vil han ikke ha skillemynt i kassa engang.

— Den blir tømt helt fra nå av. Jeg regner jo ikke med at denne bommerten blir begått flere ganger, så for at det ikke skal være noen som helst grunn til å bryte seg inn hos oss, tar vi med skillemynten fra nå av, sier han til Agderposten.