FARSUND: Lørdag ettermiddag ble det igangsatt en stor leteaksjon ved Listastranda i Farsund, etter at et vitne trodde en båt hadde forlist i bølgene. Tre timer senere, etter mye undersøking og leting, kom gladbeskjeden. Mennene var funnet i god behold, hjemme i boligene.

– Det er klart at vi blir alltid bekymret når vi får sånne meldinger. Og når vi ikke finner dem tenker vi jo vårt. Det var mye vind, og vi var nesten sikre på at de var gått med. Heldigvis blir det slike solskinnshistorier av og til, forteller Arne Arnesen, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Båten forsvant

Leteaksjonen etter mennene ble igangsatt etter at politiet fikk en telefon fra en bekymret kvinne som var ute og gikk tur på Listerstranda rundt klokken 16. Hun fortalte at hun hadde sett en speedbåt med to personer om bord ute på havet, og at det var mye sjø i området. Hun snudde seg bort et lite øyeblikk, men så hørte hun et smell og kunne ikke se båten lenger.

– Hun mente også hun observerte et lys på himmelen som kunne være nødbluss, sier Arnesen.

Hovedregningssentralen på Sola ble kontaktet, og Redningsskøyta og et Sea King— helikopter ble satt inn i søket. I tillegg ble Røde Kors kalt ut for å søke langs land. Politiet hadde ingen meldinger om savnede personer, men det var sterk pålandsvind i området og politiet valgte å ikke ta noen sjanser.

Hadde kjørt til land

— Mennene fortalte at de hadde vært ute på sjøen i det aktuelle tidspunktet, og mente det måtte være dem kvinnen hadde observert. På en eller annen måte må de ha kjørt inn til land uten at hun så det. De mente smellet hun hadde hørt kom fra båten som slo mot bølgene, forklarer Arnesen.

— Hva med nødblusset?

— Det har vi ikke fått noen forklaring på. Mennene sendte det ikke opp.

Selv om leteaksjonen ble igangsatt uten at det fantes noen forulykkede, er Arnesen glad for at folk melder fra dersom de frykter noe.

— Det er jo viktig å melde fra. Så kan vi vurdere hva vi skal gjøre. Det er bedre å bomme enn å ikke gjøre noe, sier han.