KVINESDAL: – Vi har framskyndet arbeidet i og ved Fosselandstunnelen, for at bilistene skal slippe et par dager med omkjøring og venting, sier informasjonssjef Svein Caspersen i Allfarveg.

En gang mellom klokken 16.00 og 19.00 fredag vil trafikken på E 39 igjen slippe gjennom Fosselandstunnelen vest for Feda. Dermed blir det slutt på omkjøring, manuell dirigering og opptil en halv times forsinkelse i begge retninger på hovedveien mellom Kvinesdal og Flekkefjord.

Veien mellom Svindlandstunnelen og Fosseland bro er nå utvidet med ett kjørefelt. Det er sprengt bort 9000 kubikkmeter fjell, satt opp lysmaster og lagt drensrør og kummer langs kjørebanen.

Det vil gjenstå noe arbeid på strekningen, men det vil ikke bli nødvendig med ytterligere omkjøringer på den gamle E 18-trassen over Fosselandsheia.

Når hele den nye E 39 neste høst blir åpnet, vil bilister som kommer fra Kristiansand i retning Flekkefjord kunne kjøre på et flere kilometer langt forbikjøringsfelt som går fra Birkeland bro, gjennom Lindelandstunnelen, Svindlandstunnelen og nesten fram til Fosseland bro.