KRISTIANSAND: — Det er helt fantastisk. Han betyr så mye for oss om går her i kirken. Det er alltid flott å høre på det Reidar presterer sier Steinar Tverrli, venn og nabo av Reidar Skaaland.

Søm kirke ble helt full da menighetens organist Reidar Skaaland inviterte til takkekonsert i går kveld. Han er nettopp kommet tilbake som organist etter motorsykkelulykken 20. mai i år.

— Vi er veldig glad i ham. Reidar spilte i bryllupet vårt i fjor, sier Jorun Skaar, en av dem som sto i kø for å ønske Skaaland tilbake og takke for konserten.

Løfte Organisten som ble hardt skadet i en motorsykkelulykke ga dette løftet fra sykehussengen:

— En gang til høsten skal jeg arrangere konsert i Søm kirke. En konsert i ren takknemlighet til Gud og mennesker.

I går kveld var han klar for å innfri løftet, og det måtte to konserter til for å få plass til alle som ville høre Skaaland..

— Jeg føler veldig stor trang for å takke for all omsorg og alle bønner som er bedt, sa Skaaland før konserten.

— Jeg satte meg et mål etter ulykken, og det var å spille en konsert igjen i november, fortalte han.

Så begynte han konserten med å spille «Nå la oss takke Gud».

Engasjement I midten av november spilte Reidar Skaaland for første gang på gudstjeneste i Søm kirke. Han er ennå ikke helt frisk etter ulykken ved Kile i Evje og Hornnes. Han har ikke helt førligheten i alle fingrene, og må fortsatt slappe mye av. I tillegg er synet noe svekket.

  • Det går veldig bra, men jeg må passe på å ta det veldig med ro, sier han til Fædrelandsvennen.

Reidar Skaaland lå tre døgn i koma etter ulykken. Det gikk sms-meldinger landet rundt der folk ble bedt om å be for organisten.

— Etter ulykken er jeg blitt veldig glad i de menneskene jeg har rundt meg, og jeg er blitt mye flinkere til å se gleden i de små tingene, sier Reidar Skaaland.