OSLO: Flere LO-medlemmer reagerer negativt på at LO-leder Gerd-Liv Valla vil at staten skal styre kirken. Skjevesland er fullstendig uenig med henne og støtter Human-Etisk Forbund, melder NRK.

– Det Valla sier, er at Kirken må og skal styres politisk. Det er jo en ufordekt, klar beskjed, om at Kirken ikke skal få lov til å bruke sin egen religionsfrihet til å velge egne ledere. Det er beklagelig, men det gir altså en meget klar beskjed om hva dette handler om. Det handler om makt i Kirken, sier Skjevesland.

Makt var også en del av Vallas argument da hun torsdag uttalte at LO vil beholde statskirken. LO-lederen la vekt på at det er viktig for staten å ha styring i utnevnelser av biskoper.

– Forlater vi statskirkeordningen, vil vi ikke få mange kvinnelige biskoper eller biskoper som støtter homofile prester, sa Valla.

Mandag skal en samlet LO-ledelse foreslå for sekretariatet at LO skal gå inn for å beholde dagens statskirke. Valla er ikke sikker på om sekretariatet vil slutte seg til det de åtte i LO-ledelsen går inn for.