KRISTIANSAND:

— KrF mener prinsipielt at politikk og teologi ikke skal blandes. Derfor nektet partileder Dagfinn Høybråten plent å uttale seg om sitt syn på homofili i fjor sommer. Derfor sa også KrF klart fra om at vi følger kirkens eget votum når biskoper utnevnes, sier Torhild Bransdal.

Hun liker utspillet fra KrFs ledere i Kristiansand meget dårlig, og mener Omdal og Kristiansen ikke burde gjort dette uten først å ha tatt opp saken med partiorganene.

Ordfører Jan Oddvar Skisland sier at han på prinsipielt grunnlag ikke kan støtte utspillet mot Nordbø, fordi han mener det bryter med KrFs politikk.

— Vårt parti ønsker at kirken selv skal avgjøre kirkens egne anliggender. Vi har kritisert Ap og SV for å blande politikk og teologi og for å ville overstyre kirken. Da kan ikke vi gjøre det samme andre veien, sier Skisland, som ikke vil uttale seg om hva han mener om homofilispørsmålet.

— Jeg er politiker. Mitt syn som kirkegjenger er ikke interessant, sier han.

Bransdal sier det samme.

Biskop Olav Skjevesland vil ikke ta utfordringen om å avklare hva han mener om at domprost Nordbø vil velsigne homofile par. Biskopen står fast på at alle bør vente på Lærenemndas uttalelse. Han minner om at den er en uttalelse som ikke får virkning på kirkens ordninger. ODD I. R. ULEBERG