— Alt var veldig bra på festen. Vi tenkte ikke på at det hadde skjedd noe galt. Det var koselig. Taler og god mat. En av de andre fikk sendt opp en person for å sjekke hvordan det stod til på Stoa. Etter en tid kom de tilbake og fortalte at Zia var død. Hele verden raste sammen. Det var en helt ubeskrivelig følelse. Vi fikk beskjed om å sitte og smile av en av de andre tiltalte i saken, sa 26 åringen i retten.

En 30 åring fra Vestfold, som av enkelte er betegnet som hjernen bak alt som skjedde i Stoasaken og som sendte de tre til Arendal for ”å ta Zia”, var den som gav beskjeden om å late som ikke noe hadde skjedd mens vennegjengen fortsatte bursdagsfeiringen. 26 åringen forklarte at han hadde hørt om behov for bensin, noe som kan ha sammenheng med at bilen til Zia senere ble påtent.

26 åringen sa at han noen dager etter Stoasaken fikk store problemer psykisk etter det som skjedde. Han hadde begynte å få litt orden på livet sitt. Med små skritt forsøkte han skrittvis å kutte ut sin kriminelle karriære.

26 åringen var for øvrig den første som ”sprakk” i politiavhør om Stoasaken.