VALLE: — Jeg hadde fri og var tilfeldigvis inne hos venninnen min Jenny Nomeland som jobber på Statoil på Rysstad. Hun oppdaget en kar som fylte for rundt 500 kroner i diesel, og like etterpå forsvant han uten å betale for seg forklarer politibetjent Nina Helle. Dermed kastet politibetjenten seg i bilen og tok opp forfølgelsen. Ca. tre kilometer nordenfor, på Brokkeveien, tok hun igjen dieseltyven. Der ba hun ham bli med tilbake for å gjøre opp for seg.

Men da han kom tilbake til stasjonen hadde han ingen penger å gjøre opp med, sier lensmann Knut Nomeland. Dermed satte politiet i gang med undersøkelser, og da viste det seg at bilen han kjørte var stjålet i Skien.

— Ransaking i bilen hos den 42 år gamle sjåføren og den 33 år gamle kvinnelige passasjeren gav oss interessante funn som vi trolig kan knytte opp til tidligere innbrudd her i bygda, sier lensmann Nomeland. I bilen ble det også beslaglagt mellom fem og ti gram amfetamin. Begge ble kjørt til arresten i Kristiansand etter at de ble pågrepet ved 10.30-tiden i går. I løpet av dagen i dag skal de avhøres videre. ROAR GREIPSLAND