KRISTIANSAND: 42-åringen gikk langs en gangsti ved Evje sentrum ved 02.30-tiden natt til søndag 3. oktober da tre ungdommer slo til mot ham. Det skal ikke ha vært noen konkret foranledning like i forkant for at de tre «tok» Hornnes-mannen i nærheten av Kiwi-butikken.

De sprøytet CS-gass (tåregass) i ansiktet og øynene på mannen. De slo ham med knyttet hånd og sparket ham flere ganger både i hodet og andre deler av kroppen. 42-åringen ble også spyttet i ansiktet.

– Handlingen hadde karakter av mishandling og ble begått av flere i fellesskap, skriver politiadvokat Ingrid Thorsen i tiltalen mot de tre ungdommene.

To av de voldstiltalte ungdommene – to 19-åringer – bor på Evje. Tredjemann har tilknytning til Evje ved at faren bor der. Han er 17 år og bor i Kristiansand sammen med sin mor.

17-åringen er også tiltalt for å ha utsatt en 39 år gammel fra Songdalen for grov vold samtidig med at 42-åringen fikk unngjelde. Også 39-åringen fikk sprøytet tåregass i ansiktet før han ble sparket i hodet flere ganger av 17-åringen. De to 19-åringene skal ikke ha vært med på denne mishandlingen som i følge tiltalen var uprovosert.

9. februar må de tre ungdommene møte i Kristiansand tingrett.

svein.versland@fedrelandsvennen.no