KRISTIANSAND: — Nå skal vi binde flaggene fast så høyt vi klarer, ved bruk av lift. De får jo ikke henge i fred, sier Arnvid Sejnæs, soneleder i sentrum i Parkvesenet.

Ble kappet ned

De opprinnelige regnbueflaggene blekappet ned og brent av nynazister natt til onsdag. Det er andre året på rad at flaggene ikke fikk henge i fred.

— Nå må vi først ta ned stengene og få på nye flaggliner. Det er tidkrevende arbeid. Vi reagerer kjapt når slike ting skjer, og denne gangen kontaktet vi også FRI Sør og sa ifra at vi ville hjelpe dem med å få på plass nye flagg, sier Sejnæs.

Arnvid Sejnæs (t.v.) og Vidar Andersen i Parkvesenet tok på nye flaggliner og heiste opp igjen regnbueflaggene. Foto: Magnus Nødland Skogedal

— Synes de skal få henge i fred

Flaggene blei heist ca klokken 12.30 fredag, på Lundsbroa.

— Jeg synes de skal få henge i fred nå. Dette er flagg som er godkjent av kommunen, og det er unødvendig at vi skal måtte bruke tid på dette her, sier Sejnæs.

Monica Strand Korgerud i FRI Sør er glad for at flaggene nå er heist igjen.

— Parkveneset lot seg engasjere av saken, og benyttet sine egne ressurser for å få hengt opp flaggene på tryggest mulig vis. Nå skal det ikke være mulig å kappe dem ned, sier hun.

#jegerhomolobbyist

Hun sier at de har opplevd en stor mengde støtteerklæringer etter gårsdagens saker.

— Nå kan folk vise sin støtte til oss, og vise at vi ikke vil ha det slik her på Sørlandet. Dette er en viktig symbolsk gest fra Parkvesenet.

Korgerud sier videre at nynazistene har gjort seg selv en bjørnetjeneste ved å kappe ned flaggene.

— At de kappet ned og brente flaggene våre har satt fokuset på oss. Vi har fått beskjed om at mange flere enn før nå vil stille opp på lørdagens parade, og vi har også startet en egen hashtag-kampanje. Den heter #jegerhomolobbyist, sier hun.

Arnvid Sejnæs gjør seg klar til å heise regnbueflagget. Foto: Magnus Nødland Skogedal

— Bruker deres egne våpen mot dem

Det var nemlig den såkalte "homolobbyen" som nynazistene hevdet å demonstrere mot, ved å ta ned og brenne flaggene og henge bannere og plakater på forskjellige steder i byen.

— Nå bruker vi deres egne våpen mot dem. Vi har blitt anklaget for å være homolobbyister, og det er jo det vi er. Vi står for menneskerettigheter og demokrati, sier Korgerud.