LILLESAND: — Det var en som ringte og klaget på det han kalte for stygg trekkspillmusikk i Lillesand sentrum. Ifølge innringeren hadde musikanten da holdt på i et par timer, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til fvn.no onsdag.

En lokal politipatrulje tok turen til Storgaten i sentrum for å sjekke ut hva som foregikk, og da politiet ankom hadde trekkspillentusiasten fått selskap av en gjeng med trubadurkolleger.

Kom en hel billast musikanter

— Da politiet dukket opp, kom det en hel billast med musikanter ute i samme ærend, sier Lauvnes.

Politiet vurderte musikantene til å være til sjenanse for omgivelsene, og anmodet dem om å forlate stedet. Flere andre hadde da også klaget på spillingen i sentrumsgatene.

— Gatemusikantene føyde seg etter politiets anmodninger, og forlot frivillig stedet, sier Lauvnes.

Kommunen skal ta tak

Klagene føyer seg inn i en rekke henvendelser politiet har mottatt om plagsomme gatemusikanter i Lillesand sentrum i sommer. Nå har kommunen lovet å ta fatt i problemet.

— Vi skal ha et møte med handelsstanden for å samle opp erfaring. Det er egentlig først i år at vi har hatt dette problemet, sier avdelingsingeniør Ingvild Lindås i Lillesand kommune.

Lindås forteller at de har fått en del henvendelser fra folk som har irritert seg over at gatemusikantene står på samme sted og spiller de samme melodiene igjen og igjen. Kommunen vil allikevel ikke sette ned noe forbud mot gatemusikanter i Lillesand sentrum.

— Vi vil jo gjerne ha gatemusikanter i Lillesand, men vi må ha en bedre oppfølging og få et slags system på dette, sier Lindås.