VENNESLA: Navnet på den omkomne ble offentliggjort torsdag ettermiddag av Agder politidistrikt.

Ulykken ble meldt klokken 16.51 onsdag ettermiddag. Politiet fikk da melding om en trafikkulykke på fylkesvei 405 ved avkjørselen til Røllend, i nordenden av Vennesla sentrum.

Den 30 år gamle mannen fra Vennesla ble bekreftet død etter at motorsykkelen han kjørte, krasjet i en bil. Det ble forsøkt gjenoppliving på stedet, uten at det lyktes.

Fikk førerkortet beslaglagt

Bilen kjørte nordover og svingte inn mot Røllend da motorsykkelen kom sørover, og de kolliderte.

Sjåføren av motorsykkelen kolliderte med denne bilen og omkom. Foto: Magnus Nødland Skogedal

— Motorsykkelen krasjet i en bil som var i ferd med å krysse veien over mot venstre. En kvinne i 50-årene kjørte bilen. Hennes førerkort er foreløpig beslaglagt, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen torsdag morgen. Kvinnen ble tatt hånd om av helsepersonell, men skal ikke ha fått alvorlige fysiske skader som følge av kollisjonen.

Krimtekniske undersøkelser

Bjørnar Skomedal ble fløyet avgårde med luftambulanse. Politiet brukte ei stund på å identifisere mannen, men sent onsdag kveld ble han identifisert, og hans pårørende varslet.

Saken vil bli etterforsket på Vennesla og Iveland lensmannskontor.

— Krimteknikere og ulykkesgruppa til Statens vegvesen brukte mye tid på å undersøke stedet i går. Vi skal gjøre et ordentlig avhør av bilføreren, og også foreta noen vitneavhør. Ellers er det rutinemessig sikret blodprøver av de involverte, forteller etterforskningsleder Frode Forslund ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til Fædrelandsvennen onsdag morgen.

Alle nødetatene rykket ut til stedet. Luftambulansen landet i veien like ved avkjørselen til Vennesla sentrum. Foto: Tipser