Det bøtter ned langs kysten torsdag kveld. Også innover i landet er det mildt. På Hovden regner det. Foto: Torstein Øen

Superspeed 2 sin avgang fra Kristiansand klokka 08.15 fredag er kansellert grunnet værforholdene, skriver ColorLine på sine nettsider torsdag kveld.

Ikke så rart når man hører hva meteorologen har å si:

OBS1

Det bøtter ned langs kysten torsdag kveld. Også innover i landet er det mildt. På Hovden regner det. Foto: Torstein Øen

— Allerede torsdag kveld kan det bli full storm fra Lindesnes til Åna-Sira og liten storm, sterk kuling mellom Oksøy og Lindesnes, forteller vakthavende meteorolog Anita Ager Wick.

OBS2

Obs-varsel to vei- og foreforholdene på veiene i fjellet fredag. Det er ventet særdeles vanskelige kjøreforhold. Torsdag kveld er sluddgrensen på 1000 meter og det har regnet kraftig helt opp til Hovden torsdag. Fra i morgen går regnværet over til snø ned mot 400 meter. Samtidig er det sterk kuling i fjellet og fare for kraftig snøfokk.

OBS3

— Det gjelder fare for skader i lavlandet, som følge av krattige vindkast. Når vi får denne vinden i fjellet, slår deler av den ned i daler og bygder. Da kan det bli kraftig, sier Agder Wick.

Uværet kommer fra sørvest og dreier mer på vest utover natt til fredag. Fredag avløses varmfronten av en kaldfront. Rundt middag vil det gå over til snø.

Det meldes opp mot 30 centimeter snø på Hovden og i Valle-heiene fredag kveld og lørdag. Men dette er usikkert. Det kommer helt an på når temperaturen faller. Det meste av nedbøren vil komme natt til fredag i form av regn.

— Mest nedbør kommer med varmfronten. Deretter kan det bli noen kratige snøbyger i etterkant av kaldfronten. Det er veldig vanskelig å si hvor mye som kommer, sier Agder Wick. Hun mener vinden blir det største problemet.

Søndag fortsetter det med kaldt vær. Da vil solen titte fram og det kan bli en flott vinterdag i fjellet. Nede ved kysten vil det fremdeles være på plussiden.

Fornøyde med regn

Torsdag kveld regner det kraftig langs kysten og i fjellet. På Hovden var enkelte fornøyd med regn, etter en kald og fin vinterperiode.

— Vi trengte et kraftig regnvær her oppe nå. Løypekjørerne har etterlyst det siden lenge før jul, sier Kirsten Leira i Destinasjon Hovden.

På Hovden har det vært mellom én og halvannen meter tørr og lett snø på flat mark. Regnet vil få snøen til å feste seg og falle sammen.

— Regnet vil sørge for gode forhold i løypene senere i sesongen. Er ikke det flott, sier Leira.

Ingeniørvesenet i Kristiansand fulgte nøye med torsdag kveld, men hadde ikke fått meldinger om oversvømmelser. Heldigvis var is i kummer og grøfter smeltet før regnet satte inn.