17 venndøler har allerede sagt ja til å være med i arbeidsgrupper som skal komme med innspill til den nye reguleringsplanen for sentrum. De første utkastene skal foreligge allerede våren 2001. Grunnen til at kommunen inviterte til møtet er for å gi Venneslas innbyggere mulighet til aktivt å delta i en prosess, fremfor å sitte på gjerdet å være etterpåklok når planen ligger ferdig.

— Nå har dere mulighet til å påvirke utviklingen av Vennesla sentrum. Så derfor oppfordrer jeg folk til å være med i de arbeidsgruppene vi har satt opp. Da kan dere jo teste oss i forhold til hvilke innspill som blir tatt med når utkastene til sentrumsplanen foreligger, oppfordret Finn O. Hansen fra talerstolen i Vennesla Samfunnshus.

Han fikk svar på tiltale i form av konstruktive og krasse innspill, men også i form av påmeldinger til arbeidsgruppene. Og det er nettopp gjennom disse arbeidsgruppene kommunen ønsker at ideene skal komme. Foreløpig har 17 venndøler sagt ja, håpet er selvfølgelig enda flere.

— Vi antar at det er noen som vil tenke litt på det først. De som ikke var tilstede under folkemøtet, men likevel ønsker å delta i en arbeidsgruppe, kan henvende seg til meg direkte eller i ekspedisjonen i herredshuset for å få påmeldingsskjema, sier Hansen.

Det vil bli opprettet seks arbeidsgrupper fordelt på disse temaene:

¿ Hvordan skal det se ut i Vennesla sentrum? Byggeskikk, sentrumspark

¿ Kulturhus, bibliotek, møteplasser

¿ Kommunikasjon, trafikk, parkering

¿ Offentlig og privat service. Handel

¿ Otra elvepark, kulturlandskapet, boligområder

¿ Sentrum som det gode bosted og kommunesenter.

Alle som melder seg på vil få skriftlig tilbakemelding om når og hvor arbeidsgruppene møtes.

Under samme møte presenterte sivilarkitekt Bodil Reinhardsen en inspirerende analyse av Vennesla sentrum. Skisser, fotografier og nye planløsninger dannet et bakteppe for det videre arbeid med sentrumsplanen.

Trygve Jortveit holdt et uhøytidelig foredrag om den historiske utviklingen av sentrum, mens Svs Martin Tønnessen ble invitert til å dele sine synspunkt på dagens sentrum.