Er jeg blitt verdens beste? Det er jo helt vilt. Villere enn noe jeg noen gang har kunnet forestille meg at jeg kunne klare på idrettsbanen, sier 28-åringen til avisen.Formel 1-verdensmester Michael Schumacher fikk tittelen i 2001, og ifølge VG må han i år ta til takke med 2. plassen bak OL-kongen Bjørndalen.

Dermed er den sympatiske skiskytteren fra Simostranda havnet i klasse med Muhammad Ali, Carl Lewis og Diego Maradona. At det er en vinteridrett, gjør kåringen enda mer imponerende.

Slikt kan en ikke engang drømme om. Det er utvilsomt det største jeg noen gang har opplevd, sier Bjørndalen.

Sportsjournalister fra hele verden står bak kåringen. Bjørndalen vant samtlige fire OL-gull i Salt Lake City, og totalt er det blitt 30 seirer i verdenscupen. Nordmannen er for tiden i en helt egen klasse på herresiden i skiskyting.

Dette betyr utrolig mye for sporten. Ikke minst på rekrutteringssiden, som allerede er større enn noen gang, sier landslagstrener Roger Grubben.

En nordmann har fått prisen tidligere. Johann Olav Koss ble hedret i 1994 for sine fenomenale prestasjoner på skøyteisen i Lillehammer-OL.