Den to år gamle gutten ble påkjørt her, på parkeringsplassen like ved en barnehage i Fredens Vei i Arendal torsdag. Den to år gamle gutten ble påkjørt her, på parkeringsplassen like ved en barnehage i Fredens Vei i Arendal torsdag. Foto: Ernest Boswarva

Gutt (2) kritisk skadet etter påkjørsel – kvinne siktet

Kvinnen som kjørte på 2-åringen ved en barnehage i Arendal torsdag, er siktet for uaktsom kjøring.

ARENDAL: Tilstanden til den to år gamle gutten, som torsdag ettermiddag ble påkjørt på en parkeringsplass utenfor en barnehage i Arendal, betegnes som kritisk.

– Jeg får opplyst fra overlegen på Oslo universitetssykehus at barnet er alvorlig skadet, og at tilstanden betegnes som kritisk, sier politiadvokat ved Agder politidistrikt Vanja Bruvoll til Fædrelandsvennen.

Avhør nå

Gutten ble først kjørt til sykehuset i Arendal, og deretter brakt til Oslo hvor han er er innlagt på intensivavdelingen ved Oslo universitetssykehus.

En kvinne er siktet etter vegtrafikkloven paragraf 3 for uaktsom kjøring.

– Vi er i gang med avhørene nå, og siden vi har tok beslag i bilen i går, har kvinnen nå fått status som siktet. Teknikere undersøker nå bilen, og vi skal ta ytterlige avhør for å prøve å få belyst hva som har skjedd, sier Bruvoll.

Det var TV 2 som meldte om siktelsen først.

Hendelsesforløpet fremstår fortsatt som uavklart og uoversiktlig, opplyser politiet.

Sone for henting

– Ulykken har skjedd i sonen der foreldre leverer og henter barn ved barnehagen. Det er ingen indikasjoner på at det er en forbindelse mellom den kvinnelige sjåføren og barnet som ble påkjørt. Dette er ikke barnets mor, sier Bruvoll.

Politiet foretar tekniske undersøkelser av den siktedes bil. På taktisk nivå foregår det avhør av siktede, og kartlegging av eventuelle vitner til hendelsen.

– Vi fikk melding om ulykken klokken 15.32 torsdag ettermiddag, og det er vanskelig lysforhold på dette tidspunktet. Vi vet ikke om dette har noe med ulykken å gjøre. Avhør og tekniske undersøkelser vil trolig føre oss nærmere et svar på hva som skjedde, sier politiadvokat ved Agder politidistrikt Vanja Bruvoll