KRISTIANSAND: Det skriver Nettavisen torsdag kveld.

Fra før er det kjent at Viggo Kristiansen har fått besøksforbud overfor de etterlatte etter de to drepte jentene, Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

– Alle de pårørende har fått utdelt voldsalarm. De har opplevd tida etter at Viggo Kristiansen ble løslatt som vanskelig, sier bistandsadvokat Audun Beckstrøm til Fædrelandsvennen.

«Kan være farlig»

– Vi har bedt om voldsalarm fordi Kristiansen er dømt for å ha begått disse drapene, og med bakgrunn i psykiatrirapporten fra mars hvor det fremdeles konkluderes med at han kan være farlig, sier Beckstrøm.

– Har det kommet noen andre indikasjoner på at voldsalarm er nødvendig utover det du nevner om psykiatrirapporten?

– Nei. Vi forholder oss til det den konkluderer med, og vi mener ut fra den at han burde fått forlenget forvaringen.

– Har de pårørende opplevd at de har fått sin bevegelsesfrihet begrenset av løslatelsen?

«Ubehagelig å vite»

– Nei, det vil jeg ikke si. Men nå har jo Kristiansen valgt å flytte tilbake til Kristiansand, og det er ubehagelig for dem å vite at de risikerer å treffe på ham, sier bistandsadvokaten til Fædrelandsvennen.

Nettavisen har også snakket med Viggo Kristiansens forsvarer Arvid Sjødin, som mener de pårørende ikke har noe å frykte.

- Viggo Kristiansen har valgt å leve et helt rolig og isolert liv. Han går ikke ut offentlig og gjør ikke noe spesielt. Han er på landlige steder og på hytter og nyter stedene som har vært borte for ham i 21 år. Han har ikke interesse overhodet å oppsøke de pårørende eller noe som har med Baneheia å gjøre, slår Sjødin fast overfor Nettavisen.