KRISTIANSAND: Da brøytebilsjåføren skulle brøyte Nygata i Kristiansand sentrum søndag kveld, ble han møtt av en illsint mann.

— Mannen var misfornøyd med brøytingen. Han tok seg inn i førerhuset og bød sjåføren på juling, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Ifølge vakthavende oppsynsmann Øyvind Markussen i Kristiansand ingeniørvesen kjørte sjåføren for en av entreprenørene som har ansvaret for Kvadraturen.

- Utskjelling på det groveste

— Mannen klatret opp i hjullasteren og kom halvveis inn i førerhuset. Der kom han med drapstrusler og utskjelling på det groveste. Sjåføren ringte politiet med en gang, forteller Markussen, og medgir at sjåføren syntes episoden var skremmende.

— Mannen var sterkt beruset, og i tillegg en svær kar. Sjåføren ble skremt der han satt nokså fastlåst i førerhuset, sier Markussen til Fædrelandsvennen.

Ifølge politiet ble den 57 år gamle mannen tatt hånd om av sin kone.

— Politiet satte seg til for å skrive en anmeldelse på mannens oppførsel, opplyser Steinsland.

Flere episoder

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.51 søndag kveld. Oppsynsmann Markussen opplever at politiet ser alvorlig på slike hendelser.

— Slikt skal ikke forekomme. Sjåførene prøver å gjøre en så god jobb som mulig. Når de da får drapstrusler er det ikke bra i det hele tatt. Det har vært et par slike episoder de siste årene, og vår erfaring er at politiet tar dette alvorlig. De blir tatt og bøtelagt, sier Markussen.