KRISTIANSAND: – Nøkkelen ble funnet i en pose med plastemballasje, forteller Lars Pedersen, kommunikasjonsansvarlig hos Avfall Sør Husholdning.

Mandag ble det foretatt en sorteringsundersøkelse i regi av Grønt Punkt Norge. Kvaliteten på innsamlet plastemballasje fra gjenvinningspunkter i regionen ble sjekket hos Norsk Gjenvinning på Mjåvann.

Koster noen tusen

Det var da det dukket opp en bilnøkkel.

– Den tilhører trolig en Volkswagen varebil, sier Pedersen, som påpeker at en slik nøkkel har en verdi på rundt 2500 kroner.

Avfall Sør etterlyser eieren av dette nøkkelknippet. Foto: Avfall Sør

Kan være mulig å oppspore

Nøkkelknippet er merket med «Gumpens Auto Vest». I tillegg henger det også en metall-Z merket med «Nokian Tyres» på knippet. Ifølge Gumpens Auto kan det være mulig å spore opp bilen som nøkkelen tilhører digitalt - hvis bilen er av nyere modell.

– Hva tenker du om at noen kildesorterer bilnøkkelen sin da, Pedersen?

– Hehe. Jeg har lagt ut bilde av nøkkelen og etterlysning på Facebook-siden vår. Minst 16.500 har nå sett innlegget. Så dette er noe som skaper engasjement.

– Nå håper vi at han eller hun som har mistet nøkkelen blir funnet, slik at dette kan bli en solskinnshistorie, sier Pedersen.

– Finner dere mye rart?

– Finner dere mye rart i plastsorteringen?

– Folk er generelt flinkt til å sortere på returpunktene, men det er noen som ødelegger for andre. Det hender nemlig at noen kaster en pose med søppel i plastsorteringen. Vi kommer derfor til å slutte med plastsortering på returpunkter når vi innfører fast henting av plastemballasje i regionen 1. januar 2018.