AGDER: - Det er rett og slett speilblankt flere steder. Det er kalt inn ekstra mannskaper som er ute for å strø, sier trafikkoperatør Arne Kleiv i Statens vegvesen til Fædrelandsvennen.

Skjer det noe i trafikken der du er? Tips oss på 03811 eller tips@fvn.no

Regn som fryser på bakken skaper krevende kjøreforhold, og bilistene oppfordres til å ta det med ro.

– Det ser ut til at vi klarer å holde riksvei 9 og riksvei 42 greie, men det er verre med de mindre trafikkerte veiene, sier Kleiv.

– Mannskapene strør, det regner og så må de strø om igjen. Vi jobber for fullt nå.

Trafikkuhell på E 18

Det er meldt om flere trafikkuhell torsdag morgen.

Klokka 07.09 ble politiet varslet om et trafikkuhell på E 18 i Grimstad. To biler er involvert i uhellet, som har skjedd på broa ved avkjøringen til Vik.

Politi og ambulanse har rykket ut til stedet. Det er svært glatt på stedet, og vegtrafikksentralen er varslet. Det befant seg en person i hver bil.

To biler var involvert i et trafikkuhell på E 18 i Grimstad torsdag morgen. Vegtrafikksentralen melder om speilblanke veier flere steder i distriktet. Foto: Baard Larsen

– Den ene oppsøker legevakt selv. Den andre blir kjørt til legevakt for sjekk, opplyser operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt.

Politiet dirigerer trafikken på stedet i påvente av bilberging.

Andersen opplyser at den ene bilen skal ha kommet over i motsatt kjørefelt, og kollidert med den møtende bilen. Bilene har fått store skader.

Operasjonslederen oppfordrer bilistene til å ta det med ro.

Nytt trafikkuhell

– Vi har fått flere henvendelser om glatte veier, og Vegtrafikksentralen er varslet. Folk må kjøre forsiktig, sier Andersen til Fædrelandsvennen.

Klokka 08.15 melder politiet om enda et trafikkuhell i Grimstad. Denne gangen på E 18 ved Bie.

– To biler er involvert. Det er ikke personskade, og det er svært glatt i området opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen.