Se video av pågripelsen her

KRISTIANSAND: — Vi fikk melding om at en dame var skutt i beinet i en leilighet i Citagården i Rådhusgaten 4, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennens nettavis.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer skal politet ha aksjonert mot to puber i sentrum. Der trodde politiet mannen hadde gått etter skytingen.

Men den 65 år gamle mannen ble pågrepet i et bolighus i Citagården. Han ble brakt ut iført morgenkåpe og håndjern, etter en væpnet aksjon der politiet omringet hele gården. Politiet vil ikke opplyse om våpenet som ble brukt under skytingen er funnet.

Det er ikke brakt på det rene om kvinnen ble skutt inne i huset, eller utenfor. Hun ble funnet av vitner like utenfor huset, og skal ha vært ved bevissthet. Da ambulansen kom skal hun ha vært i stand til å stå oppreist.

Ved akuttmottaket på Sørlandet sykehus er det ennå ikke overlevert noen formell rapport på kvinnens tilstand.

Politiet har ennå ikke opplyst noe om hvem som eier leiligheten mannen ble pågrepet i. Det er også uklart hva som har vært årsaken til skytedramaet. Kvinnen skal avhøres i løpet av torsdag kveld.