KRISTIANSAND: — Dette er helt unikt i landsammenheng. Om sommeren er koker det her, og da er det skikkelig sydenstemning, sier Trond Moi, kokk og medeier i restaurantkonsernet Bølgen og Moi.Moi mener andre steder i landet som Trondheim har kommet seg i det siste, men Fiskebrygga fremstår fremdeles som enestående i Norge.- Det er veldig intimt og hyggelig her. Kanalen gjennom Gravane er virkelig fin, og ingen andre steder kan båtene kjøre så tett opptil restaurantene. Det gjør området veldig flott, mener kjendiskokken.Bølgen og Moi-konsernet har restauranter i seks byer i Norge, i tillegg til en i USA.Moi jobber to-tre dager i uken i restauranten på bryggekanten på Fiskebrygga.- Om sommeren er det et veldig trøkk. Folk står i lange køer ved alle restaurantene. Vi hadde fint hatt plass til enda flere restauranter her nede. Miljøet hadde hatt godt av det, utvalget og kapasiteten hadde blitt ennå bedre, sier Moi. Godt for byen

Moi mener det er kjempeartig å jobbe i restauranten og mener Fiskebrygga er svært viktig for Kristiansand.- De som står bak Fiskebrygga har gjort mye godt for byen, mener Moi.Restauranteieren har opplevd en stor utvikling siden restauranten startet opp.- Det blir bedre og bedre for hvert år som går. Tidligere var vintersesongen rolig, men med årene har det blitt mye bedre. Det er veldig hyggelig at vi trekker folk ned hit, forteller Moi.Brukerne av Fiskebrygga er også veldig fornøyd med tilbudet. Sola skinner, restaurantene er fullstappet, og folk sitter på bryggekanten og nyter iskrem i sommervarmen.- Dette er et strålende sted. Nydelig, helt fantastisk, mener Anne Hilde Erdvik Johnsen.Sammen med venninnene Grete Solås og Irene Bakker nyter hun sommer og sol på Bølgen og Moi. Tar ferien på brygga

— Jeg tar ferien min her. Jeg har vært her nede hver dag denne uka, forteller Erdvik Johnsen.Hun mener at det ikke er noen vits i å forlate Kristiansand om sommeren.- Jeg tar meg heller en tur bort når slapseværet kommer. Vi kan jo ikke ha det bedre enn nå, mener Erdvik Johnsen.En stor fordel med Fiskebrygga er nærheten til Kvadraturen.- Jeg er på jobb, men tar turen ned når jeg er ferdig. Vi sitter her i noen timer og koser oss, sier Solås.Venninnegjengen mener utbyggingen av Fiskebrygga har vitalisert Kristiansand.- Vi har fått en by vi kan være stolte av. For ti år siden var det bare Sjøhuset. Nå kan vi velge og vrake i tilbud. Den økte konkurransen har ført til at både maten og servicen har blitt bedre, mener Solås.